Deniz Yapıları (boru Hattı Revizyonu, İskele, Dolfen) (BYPORT) Projesi Hk.

Hatay İli, Erzin İlçesi, Aşağıburnaz Mahallesi mevkiinde, “Byport Petrol Ürünleri Terminal Hizmetleri A.Ş.” tarafından yapılması planlanan “Deniz Yapıları (boru Hattı Revizyonu, İskele, Dolfen)” projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından ÇED Yönetmeliği’nin 12. maddesi gereğince incelenmiş ve değerlendirilmiş olup, İnceleme ve Değerlendirme Süreci sona erdirilmiştir. İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nca rapor yeterli bulunmuş olup, nihai ÇED Raporu olarak kabul edilmiştir.

ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi (1) fıkrasında “Komisyon tarafından incelenerek son şekli verilen ÇED raporu, halkın görüş ve önerilerini almak üzere, Bakanlık ve/veya İl müdürlüğü tarafından askıda ilan ve internet aracılığı ile 10 takvim günü görüşe açılır.” ifadesi yer almaktadır.

Bu bağlamda, ÇED Raporunun halkın görüşüne açıldığına dair ekte sunulan duyurunun uygun araçlarla (askıda ilan, internet ) halka duyurulması, ilan panonuzda 10 (on) takvim günü süreyle ilan edilmesi ve ilan edildiğine dair tutanağın İl Müdürlüğümüze gönderilmesi ve ilan süresi içerisinde proje ile ilgili herhangi bir talep veya görüşün olup olmadığının tarafımıza bildirilmesi hususunda;